Formuła wspierająca naturalną produkcję kolagenu, ukierunkowana na uzupełnienie diety w składniki wspierające kondycję skóry, włosów i paznokci oraz ochronę przed stresem oksydacyjnym.
Certyfikat
J. S. Hamilton – weryfikacja zgodności O!Mega Squad

Produkt został przebadany przez niezależne, akredytowane laboratorium i spełnia wszystkie wymogi pod względem czystości i składu.
Certyfikat analizy
Parametr | Wymaganie | Metoda | Potwierdzenie |
Właściwości organoleptyczne | |||
Wygląd i kolor | Naturalny kolor żelatyny. Transparentne kapsułki żółte-opalizujące. | Organoleptyczna | Zgodny |
Zawartość metali ciężkich | |||
Kadm | ≤ 0,1 mg/kg | PN-EN 15763:2010 | Zgodny |
Ołów | ≤ 0,05 mg/kg | PN-EN 15763:2010 | Zgodny |
Rtęć | ≤ 0,1 mg/kg | PN-EN 15763:2010 | Zgodny |
Arsen | ≤ 0,1 mg/kg | PN-EN 15763:2010 | Zgodny |
Zawartość substancji odżywczych | |||
Suma kwasów tłuszczowych Omega 3 | min. 650 mg TG | PN-EN ISO 12966-1:2015-01, PN-EN ISO 12966-2:2017-05 z wyłączeniem p.5.3 i 5.5, PN-EN ISO 12966-4:2015-07 | Zgodny |
Kwas eikozapentaenowy | min. 360 mg TG | PN-EN ISO 12966-1:2015-01, PN-EN ISO 12966-2:2017-05 z wyłączeniem p.5.3 i 5.5, PN-EN ISO 12966-4:2015-07 | Zgodny |
Kwas dokozaheksaenowy | min. 240 mg TG | PN-EN ISO 12966-1:2015-01, PN-EN ISO 12966-2:2017-05 z wyłączeniem p.5.3 i 5.5, PN-EN ISO 12966-4:2015-07 | Zgodny |
Czystość mikrobiologiczna | |||
Liczba drobnoustrojów tlenowych mezofilnych w 30°C | ≤ 10^4 CFU /g | PN-EN ISO 4833 | Zgodny |
Liczba drożdży i pleśni w 25°C | ≤ 10^4 CFU /g | PN-EN ISO 4833 | Zgodny |
Liczba Enterobacteriaceae w 37°C | ≤ 10^4 CFU /g | PN-EN ISO 21528-2:2017-08 | Zgodny |
Obecność Escherichia coli w 1 g | nie wykryto / 1 g | PN-ISO 7251 | Zgodny |
Obecność gronkowców koagulazo-dodatnich (Staphylococcus aureus i innych gatunków) w 1 g | nie wykryto / 1 g | PN-ISO 7251 | Zgodny |
Obecność bakterii z rodzaju Salmonella spp. w 25 g | nie wykryto / 1 g | PN-ISO 7251 | Zgodny |
Obecność Listeria monocytogenes w 25 g | nie wykryto / 1 g | PN-ISO 7251 | Zgodny |
Dodatkowe badania | |||
Pestycydy – zgodność z rozporządzeniem nr 396/2005 | poniżej granicy oznaczalności | LMBG-00.00-34 | Zgodny |
Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – zgodność z rozporządzeniem nr 1881/2006 | Benzo(a)piren < 10,0 μg/kg; Σ PAHs < 50,0 μg/kg | PB-117/HPLC | Zgodny |
Zawartość glutenu | < 20 ppm | PB-394 | Zgodny |
Liczba kwasowa | < 3 mg KOH /g tłuszczu | ISO 660:2020 | Zgodny |
Liczba peroksydowa | < 3 mg KOH /g tłuszczu | PN-EN ISO 3960:2017-03 | Zgodny |
Liczba anizydynowa | < 20 | PN-EN ISO 3960:2017-03 | Zgodny |
Wskaźnik TOTOX | < 10 | ISO 660:2020 | Zgodny |
D ioksyny i PCB | Suma dioksyn < 1,75 pg/g tłuszczu, Suma dioksyn i dioksynopochodnych PCBs < 3,0 pg/g tłuszczu, Suma wskaźników PCBs < 200 ng/g tłuszczu | PB-408 | Zgodny |